Go Back
+ servings
Vanilkové rohlíčky recept.

Tradiční vanilkové rohlíčky

Petra Kupská
Luxusní vanilkové rohlíčky z vlašských ořechů, jednoduchý recept.
5 z 2 hodnocení
Příprava 30 minutes
Vaření / Pečení 12 minutes
Odpočinutí těsta: 1 hour
Čas celkem 1 hour 42 minutes
Chod Vánoční cukroví
Kuchyně Česká
Porce 2 plechy

Suroviny 

  • 260 g hladká mouka
  • 170 g máslo - nebo Hera
  • 50 g krupicový cukr
  • 100 g vlašské ořechy
  • 1 ks žloutek
  • moučkový cukr s vanilkou - na obalení rohlíčků

Instrukce 

  • Nastrouhejte vlašské ořechy a dejte je do mísy.
  • Přidejte mouku, vejce, cukr a povolené máslo nakrájené na kousky.
  • Zpracujte ve vláčné těsto. To zabalte do folie a dejte do lednice na hodinu odpočinout.
  • Těsto rozdělte na čtyři díly, z každého vyválejte pramen o tloušťce asi 2 cm.
  • Pramen nakrájejte na malé, stejné velké kousky.
  • Z kousků těsta uválejte rohlíčky a položte je na plech vyložený pečicím papírem.
  • Pečte v troubě předehřáté na 170 °C po dobu 12 minut.
  • Ještě teplé rohlíčky obalujte v moučkové cukru s vanilkou.

Poznámky

  • Podle základního receptu upečete asi dva plechy vanilkových rohlíčků.
  • Chcete-li si pečení usnadnit, pořiďte si silikonovou formu s tvary rohlíčků, kam těsto jednoduše vtlačíte.
  • Ořechy strouhám v ručním mlýnku na strouhanku, nebo ručně na struhadle.
  • Rohlíčky nechte po upečení pár minut chladnout, poté je stáhněte z plechu a obalte je v cukru. Obalujte je ve chvíli, kdy nejsou ani příliš horké, ani studené.
  • Při obalování pozor, rohlíčky jsou křehké!

Orientační hodnoty na 1 porci

O nutričních hodnotách
Klíčová slova Drobné pečivo, Z ořechů
Zkusili jste recept?Dejte mi vědět, jak chutnalo!